fbpx

The Ghentist

GRATIS VERZENDING - BINNEN 1 à 2 werkDAGEN IN HUIS
Document
0

Document
0

Document
0

Eerste gin levering per kano in Gent

kano op kanotocht in centrum Gent, The Ghentist

Wie heeft er nog niet gehoord over het circulatieplan in Gent? Het was waarschijnlijk het meest besproken onderwerp in de Oost-Vlaamse hoofdstad in 2019. Dat heeft niet enkel een impact op zijn inwoners, maar zeker en vast ook op de logistiek in de stad. Straten waar je niet in mag rijden, vergunningen die je tijdig dient aan te vragen of drukke spitsmomenten. Het is tegenwoordig complex om op je bestemming te geraken in de Gentse binnenstad. Dus gingen wij op zoek naar een alternatieve oplossing.

Initieel dachten we aan transport per fiets, zoals wel meerdere bedrijven tegenwoordig doen. Voor grotere leveringen zouden we dan moeten kijken naar een elektrische bakfiets, wat uiteraard de kostprijs meteen opdrijft voor een kleine start-up als de onze. We moesten dus van denkpiste veranderen.

Aangezien we beide enorm van watersport houden, dachten we nadien aan het gebruik van de 2 rivieren die door Gent stromen: de Leie en de Schelde. Hier gelden momenteel nog geen beperkingen en bovendien heb je er nog een uniek zicht op onze stad.

Er zijn slechts 2 mogelijkheden als je over vervoer over water spreekt: een motor of spierkracht. Gezien we allebei minder bewegen dan we zouden willen in onze job of al studerend, leek de kano ons een uniek en milieuvriendelijk alternatief voor het transport van onze gin naar de binnenstad. Het biedt ons ook de mogelijkheid om een aanzienlijke lading aan boord te nemen (wat in een kayak veel minder handig is).

En zo geschiedde, sinds 20 april 2019 verzorgen wij ons Gents streekproduct in de binnenstad via het water met als favoriete aanlegplaats de Graslei. Zwaai je naar ons als je ons ziet voorbij varen? Dat maakt onze tocht nog leuker!

You might be interested in …