fbpx

The Ghentist

GRATIS VERZENDING - BINNEN 1 à 2 werkDAGEN IN HUIS
Document
0

Document
0

Document
0

Relatiegeschenken wel/niet 100% fiscaal aftrekbaar tot 31/2020?

De horecasector heeft de afgelopen maanden zware tijden achter de rug. Evenzeer na de lockdown bleef de extreme drukte uit omwille van de COVID-maatregelen. De overheid probeert dan ook de horecasector te ondersteunen met enkele fiscale voordelen, waar ook u als bedrijf van kunt gebruik maken.

Organiseert u als bedrijf nog een event of receptie dan kan u gebruik maken van deze steunmaatregel. Onthaal en receptiekosten zijn tot 31 december 2020 namelijk 100% fiscaal aftrekbaar. De kosten moeten wel gerelateerd zijn aan de periode van 8 juni 2020 tot 31 december 2020. Receptiekosten, in de ruime zin, worden gezien als kosten die een bedrijf maakt met het oog op de relatie met zijn klanten, leveranciers, partners… De kosten hebben betrekking op de kosten van onder andere een traiteur, dranken, voedingsmiddelen, inrichting van de ruimte, decoratie zoals bloemen… Op die manier worden bedrijven aangemoedigd door de overheid om in 2020 nog een event of receptie te organiseren.

Wat betreft relatiegeschenken voor klanten, werknemers of partners geldt deze maatregel niet. Zo blijven relatiegeschenken maar voor 50% fiscaal aftrekbaar.

You might be interested in …