fbpx

The Ghentist

GRATIS VERZENDING - BINNEN 1 à 2 werkDAGEN IN HUIS
Document
0

Document
0

Document
0

Belgische gin van Gentse bodem: het verhaal achter The Ghentist 

The Ghentist gin ballon en slingers

Van student-onderneming tot bedrijf dat blijft groeien en innoveren

De Gentse gin ‘The Ghentist bestaat bijna 4 jaar. Hoog tijd om eens de balans op te maken. Waar is het allemaal begonnen? Wat onderscheidt The Ghentist van andere Belgische gin merken? En wat mogen we in de toekomst nog verwachten van The Ghentist? 

We geven je graag antwoord op al deze vragen door te vertellen hoe The Ghentist zich ontpopte van nieuwe Belgische gin tot gegeerde lokale gin. Daarvoor nemen we je mee terug in de tijd, naar de oprichting van The Ghentist. 


De oprichters van de Belgische gin The Ghentist

Maar eerst, een woordje uitleg over de uitvinders van The Ghentist: Stijn & Miel Brysbaert. Twee Gentse broers die hun hart verloren aan de Gentse stad en aan het drinken van lekkere gin. 
 
Door hun voorliefde voor gin weten ze als de beste hoe lekkere gin smaakt en met The Ghentist tonen ze ook hoe je die maakt. Het resultaat? Een unieke lokale gin die zich door zijn Gentse karakter weet te onderscheiden van andere Belgische gin soorten. 

De twee broers achter het verhaal achter onze Gentse gin Stijn en Miel, de twee broers achter The Ghentist

 Het prille begin van The Ghentist: de zoektocht naar een goede, Gentse gin

Het verhaal van The Ghentist begint wanneer Miel nog op de schoolbanken zit en Stijn zijn eerste stappen in het werkveld zet. Tijdens zijn studies aan de UGent is Miel actief als student-ondernemer en begint hij samen met zijn broer Stijn aan het uitbouwen van een zakelijk concept. 

Dat de broers al op zo’n jonge leeftijd bezig zijn met ondernemerschap, is geen toeval. In een interview met Bloovi vertelt Miel hoe ook zijn ouders al op jonge leeftijd een eigen zaak hadden.  

Niet zomaar een Belgische gin 

De uiteenzetting van een goed concept was geen koud kunstje. Het moest iets zijn waar ze gepassioneerd door waren, waar ze met gedrevenheid aan konden werken. Een goede gin, maar niet zomaar de zoveelste Belgische gin…

Ze wilden iets uitbouwen waarin de dingen die hen nauw aan het hart liggen tot hun recht kwamen: gin en de Gentse stad die voor eeuwig in hun hart zal zitten. 

Een jaar lang waren Stijn en Miel bezig met het maken van de beste gin. ‘Een jààr?’, horen we je denken. Ja hoor, er moesten heel wat belangrijke beslissingen gemaakt worden!

Ze dachten na over de smaak van hun gin en het opbouwen van hun merk alvorens ze de lekkere gin op de markt brachten.

Smaakoptimalisatie: een Belgische gin voor iedereen

Samen met een betrouwbare partner zochten de broers Brysbaert naar de perfecte smaak voor hun Gentse gin. In hun hoofd was het al duidelijk: de gin moest bij iedereen in de smaak vallen.  

Na heel wat wikken en wegen wisten ze de gin kruiden zo te combineren dat ze een perfect gebalanceerd smakenpakket vormden. Het eindresultaat van de smaakoptimalisatie was geslaagd: een speciale gin die bij iedereen in de smaak valt.

The Ghentist Gentse gin-tonic 

Zo werd The Ghentist geboren. Een Belgische gin die enerzijds met een floraal karakter tegemoet kwam aan de vrouwelijke voorkeur voor zachte, zoete gin. Anderzijds spelen de citrustoetsen in op de mannelijke preferentie voor sterke, agressieve noten. 

De kers op de taart? De subtiele toetsen van violet die je in de gin proeft. Wie Gent goed kent, weet dat viooltjes hét ingrediënt zijn van de alom gekende Gentse cuberdons.

Door de aandacht voor smaakoptimalisatie en het Gentse element, onderscheidt The Ghentist zich qua smaak van andere Belgische gin soorten. 

Vormgeving: het belang van originaliteit en eigenheid 

‘Het geheel is de som der delen’ en dus moet niet alleen de smaak originaliteit en authenticiteit uitstralen, ook over de vormgeving moest goed nagedacht worden. The Ghentist zou niet alleen een gin zijn, maar ook een symbool. 

Een symbool voor de fierheid, liefde en genegenheid voor de stad Gent. Zo ontstond The Ghentist, een samenstelling van ‘Gent’ en ‘scientist’. Een eerbetoon aan de stad. Net zoals de ‘Grimbergen’ en de ‘Brugse Zot’.  

The Ghentist zou niet alleen een Belgische gin worden, het zou vooral een Gentse gin zijn. Een lokale gin die op passende wijze op een kleinschalige manier geproduceerd wordt. Aan authenticiteit geen gebrek dus!  

Gentse gin in ijsemmer

In de branding van de Belgische gin van The Ghentist verwijzen verschillende elementen naar de Gentse stad. Die elementen vind je terug in het logo, de vorm van de gin fles én de huisstijl.  Hier lichten we het volledige verhaal achter het Gentse aspect van onze gin toe. 

De veerkracht van The Ghentist 

Nadat The Ghentist op de markt kwam, deed de Gentse gin het goed. Hij wordt aangeboden in verschillende Gentse restaurants, wordt door verschillende Belgische bedrijven aangeboden als relatiegeschenk en krijgt goede beoordelingen van van vele particulieren. 

Aperobox met Belgische gin en hapjes Aperobox van The Ghentist: ideaal als bedrijfsgeschenk

Maar toen kwam de coronacrisis en die strooide roet in het eten. Restaurants moesten noodgedwongen de deuren sluiten. En net als voor vele bedrijven, was het voor Stijn en Miel ook even slikken. 

Maar de broers lieten het hoofd niet hangen. Door The Lean Startup leerden ze dat ze de fundamenten van hun onderneming konden leggen door alles eerst te testen op kleine schaal, zonder grote risico’s te moeten nemen.  

Dat advies kwam goed van pas tijdens de coronacrisis, want het liet Stijn en Miel toe om snel te schakelen! The Ghentist bood niet langer alleen Belgische gin aan. Ook teambuildings behoren nu tot hun activiteiten. Die organiseren ze in samenwerking met hun partners Bounce-it en Funkey.  

De grootste successen van onze Belgische gin 

De Gentse gin van The Ghentist maakte al veel mooie momenten mee. De gin wordt in verschillende winkelketens aangeboden, en telkens als er een nieuwe winkel de Belgische gin in het gamma opneemt, maken Stijn en Miel nog steeds een vreugdesprongetje. 

Het is dan ook een prachtige ervaring, je eigen gin in de winkelrekken zien staan! Je kan The Ghentist bijvoorbeeld terugvinden in de rekken bij Makro, Delhaize en Carrefour. Misschien komt daar binnenkort wel eentje bij! 

Daarenboven haalden Stijn en Miel al meerdere malen de Belgische pers met hun Gentse gin. Zo berichtten het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws over hun kanoleveringen. Grote fans van de Belgische gin zetten zelfs een tattoo met het logo van The Ghentist. 

kano op kanotocht in centrum Gent, The Ghentist

Een blik op de toekomst voor onze Belgische gin 

Dankzij de passie en gedrevenheid van de broers Brysbaert, blijft The Ghentist groeien. De grootste droom voor deze Belgische gin? Doen wat de parmaham voor Parma heeft gedaan: de prachtige Gentse stad op de internationale kaart te staan! 

Heb je onze Gentse gin nog niet geproefd? Dan is het hoog tijd om hem een kans te geven. We kunnen het je verzekeren, je zal er geen spijt van hebben! Je kan onze gin online kopen in onze webshop. 

 

You might be interested in …