fbpx

The Ghentist

GRATIS VERZENDING - BINNEN 1 à 2 werkDAGEN IN HUIS
Document
0

Document
0

Document
0

5 zomerse cocktails met Gentse gin

appel-gin-fizz cocktail met gin

Soms wil je eens wat anders dan de klassieke gin-tonic. Zeker tijdens de zomermaanden verlangen we naar een frisse, fruitige of zoete cocktail. Ontdek hier vijf recepten voor zomerse cocktails met gin van The Ghentist

Hoewel gin een heel uitgesproken smaak heeft, valt de drank perfect te combineren. De florale smaak en citrustoetsen die zo eigen zijn aan The Ghentist, komen perfect tot hun recht in combinatie met andere ingrediënten in deze vijf heerlijke, zomerse cocktails. 

1. Ghentist-Mojito

Frisse cocktail mojito met Belgische gin

Als je in deze go-to zomerse klassieker de rum vervangt door Gentse gin, krijg je een Ghentist-Mojito! Voor zij die houden van een frisse cocktail met een twist is dit de perfecte cocktail.

Wat heb je nodig?
Voor de cocktail                                              Voor de afwerking
– 5cl The Ghentist                                           – Schijfje limoen
– 3cl limoensap                                               – Muntblaadjes
– 2cl rietsiroop                                                 –Crushed ice
– Muntblaadjes

Bereiding:
Deze cocktail bereiden is relatief eenvoudig! Meng de gin, het limoensap en de rietsiroop samen in een glas naar keuze. Dat kan een ginglas zijn, een longdrinkglas of een ander glas dat er feestelijk uitziet.

Voeg daarna de munt toe en meng de ingrediënten goed door elkaar. Voeg daarna het crushed ice toe. Heb je dat niet? Geen nood, je kan ook gewone ijsblokken gebruiken. Voor een mooie afwerking garneer je deze zomerse cocktail met een takje munt en een partje limoenCheers!

2. Ghentist-Apple-fizz

appel-gin-fizz cocktail met gin

Voor deze zomerse cocktail met gin heb je iets meer ingrediënten nodig en ook wat meer meer tijd. Maar dat is het volledig waard, want het is een echte smaakbom! Met deze unieke cocktail kan je sowieso uitpakken op jouw (opblaas) pool-party of cocktailavond!

Wat heb je nodig?
Voor de cocktail                                                 Voor de afwerking
– 6 Granny Smith appels                                   –Appelbloesem
3 limoenen                                                        –Ijsblokken
1 citroen
2.5cl gin
4cl cava

Bereiding:
Centrifugeer de 6 Granny Smith appels zodat je appelsap bekomt. Pers ook de limoenen en de citroen uit tot sap. Voeg deze samen in een fles en laat het afkoelen in de frigo. Koel ondertussen een ginglas of cocktailglas met crushed ice.

Giet er 4cl cava, 2.5cl gin en 2.5cl appelsap uit de frigo in en roer goed om. Daarna kan je garneren met appelbloesem. 

TIP: pers wat citroensap uit, doe het in een kommetje en dop de bovenkant van jouw cocktailglas is het citroensap. Dompel de bovenkant van jouw glas daarna onder in wat suiker (rietsuiker of gewone suiker). Zo geef je jouw glas een leuke suikerrand!

3. Ghentist-Passion

Zomerse cocktail met passievrucht en Belgische gin

The Ghentist-passion is het perfecte drankje voor wie houdt van een fruitige cocktail. Deze cocktail wordt gemaakt met het sap van de passievrucht (ook wel eens liquid gold genoemd). Dat vloeibare goud in een cocktail is ideaal op warme, zwoele zomeravonden voor een tropical vibe

Wat heb je nodig?
Voor de cocktail                                                      Voor de afwerking
– 5cl The Ghentist                                                   –Een schijfje passievrucht
– 1 limoen (2cl limoensap)                                    –Crushed ice
1.5cl passievruchtensiroop
– 1 passievrucht (1cl passievruchtensap)

Bereiding:
Vul een ginglas of cocktailglas met 5cl van de Gentse gin van The Ghentist. Pers de limoen totdat je 2cl limoensap hebt en voeg dat toe aan de gin. Voeg daarna ook ook de passievruchtensiroop en het passievruchtensap toe. Meng alles goed.

Daarna kan je het crushed ice toevoegen. Afwerken doe je met een schijfje passievrucht et voila, jouw cocktail met passievrucht is klaar! Drink je jouw cocktail graag met een rietje? Dan kan je bij ons duurzame bamboo-rietjes bestellen in onze webshop!

4. Ghentist-bubbly

Fruitige cocktail met granaatappel en Belgische gin

Ook deze cocktail met gin en granaatappel is heerlijk fruitig en helemaal niet te zoet. Daarnaast is deze pink drink ook helemaal Instaworthy! De kers op de taart? Deze cocktail met granaatappel is heel snel gemaakt.

Wat heb je nodig?
Voor de cocktail                                                    Voor de afwerking
– 5cl The Ghentist                                                  –Schijfje sinaasappel
– 15cl bubbels                                                        -Ijsblokjes
– 2el granaatappel

Bereiding:
Deze cocktail met gin en granaatappel is eenvoudig en snel gemaakt. Je voegt alle ingrediënten toe in een ginglas of cocktailglas en mengt alles goed. Daarna voeg je de ijsblokjes en de granaatappel toe en klaar is kees!

5. Ghentist-Blossom

Vlierbloesem (bij velen ook bekend als elderflower) heeft een unieke, zomerse smaak. Het is ook heerlijk in combinatie met onze Belgische gin! Ontdek hier hoe je deze deze cocktail met gin en vlierbloesem maakt.

Wat heb je nodig?
Voor de cocktail                                                    Voor de afwerking
– 5cl gin                                                                  –Crushed ice
1.5cl artisanale vlierbloesemsiroop                – Viooltje of vlierbloesems
-12.5cl spuitwater

Bereiding:
The Ghentist-Blossom is heel snel gemaakt! Je giet gewoon alle ingrediënten samen in een glas en mengt alles goed. Voor de afwerking kan je kiezen voor een kleurrijk viooltje of voor vlierbloesems (als het daarvoor het juiste seizoen is).

Koop The Ghentist voor jouw zomerse cocktail met gin

Of je nu een poolparty organiseert, een cocktailavond of gewoon een zomers aperitiefmomentje wil, deze vijf zomerse cocktails met Belgische gin zijn een must-taste

Moet je nog een fles The Ghentist aanschaffen om deze zomerse cocktails met gin te maken? Bestel dan online op onze webshop! Ben je nog op zoek naar hapjes voor bij jouw aperitief? Lees dan zeker onze blog ‘6 lekkere receptjes met Gentse gin’.

You might be interested in …

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.