fbpx
GRATIS VERZENDING - BINNEN 1 à 2 WERKDAGEN IN HUIS
Expand search form
0

De 10 leukste restaurant tips in gent

De 10 leukste restaurant tips in gent

Zin in een avondje uit met vrienden op restaurant in Gent? Ben je op zoek naar een verborgen pareltje? Wij tonen je graag de weg naar onze 10 lokale en originele adresjes!

Epiphany’s Kitchen – Burgstraat 10, Gent

In Epiphany haar restaurant kan je terecht voor de full-vegetable ervaring. Groenten staan hier namelijk centraal, van het hoofdgerecht tot in de cocktails voor de apéro!

Op de menukaart zelf vind je pizza’s, pasta’s of het sterk aanbevolen degustatiemenu. Als tipje van de sluier vind je hier het huidige degustatiemenu terug:

  • The three musketeers

Drie groentendips bestaande uit: een edamame erwten mosterdip, een wortel- sinaas

dip met Afrikaanse kruiden en een rode bieten hummus. Bij deze dips wordt yucca

rozemarijn brood geserveerd.

  • Cheesus Crust

Huisbereide vegan glutenvrije kaaskroketten

  • Een pasta of pizza’tje naar keuze (excl. opties)

Je m’en Fish – Koophandelsplein 32, Gent

Sinds enkele maanden is Gent weer een uniek stekje rijker! Drie vrienden uit het Gentse lanceerden hun eigen zaak met Franse invloeden in een Gents kader. Kom genieten recht tegenover het oude Justitiepaleis bij één van de eerste Seafoodbar van Gent. Je vindt hier seafood telkens met een creatieve touch in een “sharing-concept”.

Op het menu vind je een ruim scala aan seafood gerechten. Er wordt aanbevolen om zo’n 3 tal gerechtjes te nemen per persoon. Onze persoonlijke favorieten zijn de gevulde avocado, crabcakes, nacho’s met octopus en de tempura van nobashi garnalen. Kortom een ruim aanbod van unieke smaken!

De Blauwe Artisjok – Gaversesteenweg 182, Merelbeke

Een aantal kilometers buiten het centrum kan je heerlijk tafelen bij gastvrouw Nathalie en de chef Kurt. Hier vind je een fijne en hoogstaande Belgische keuken aangevuld met een warme gastvrijheid.

Op de menukaart vind je telkens een seizoensgebonden suggestiemenu, een marktmenu en een zakenmenu. De gerechten hebben een insteek vanuit de Franse keuken, maar zijn toch uniek door een eigen touch van de chef. Hij maakt dat je telkens opnieuw een uniek ‘schilderij’ op je bord mag verwachten.

De Rave – Schepenhuisstraat 2, Gent

Gezellig tafelen kan je hier in een huiselijke setting bij de Frans-Belgische keuken van restaurant De Rave. Het restaurant is gelegen in het centrum Gent in een klein gezellig zijstraatje. Op die manier kan je in het centrum toch rustig en huiselijk genieten.

Er wordt telkens gewerkt met een vast menu afwisselend per maand. Hierbij heb je de keuze om al dan niet een tussengerecht en/of de aangepaste wijnen te nemen. Het menu van oktober vind je hieronder:

Pladijs / Spitskool / mousseline

****

Patrijs / cognac/ appel (*)

****

Wilde eend / flespompoen/ pomme dauphinois

****

Walnoten/ karamel / citroen

Carte Blanche – Martelaarslaan 321, Gent

Kom gezellig tafelen aan de haard bij de verfijnde Belgisch – Franse keuken van Carte Blanche. Het restaurant is gevestigd in een uniek herenhuis, waarbij gezelligheid centraal staat.

Je komt hier aan je trekken als je houdt van een hoogstaand culinair niveau. Zo heb je telkens de keuze tussen het kreeftmenu, degustatiemenu, avondmenu of zakenlunch. Voor de vrijdagavond heeft de kok zelfs een uniek driegangenmenu samengesteld:

Roodbaars / pompoen / beukenzwam

****

Lams / herfstgroenten / gratin 

****

Charlotte van appel (warm)

Noah– Handelsdokkaai 16/W, Gent

In de Oude dokken van Gent dobbert het schip van Ingrid & Sigrid. Ze bouwden hun eigen schip om tot een unieke setting, waar we culinair kunnen genieten van de Italiaanse keuken. Bij Noah werken ze met Pop-up events, waarbij ze vanaf 8 oktober 2020 starten met hun nieuw concept “Italian Autumn”.

In oktober kan je hier genieten van de pure “Italiaanse keuken” met authentieke verse pasta’s van “Da Lory”. Zo waan je je hier snel in Italië met de herfst invloeden van truffel, bospaddestoelen, pasta, wild, pompoen zoveel meer.

Mub’art

Liefhebber van de Gentse-Belgische-Franse keuken? Dan reserveer je best snel een tafeltje bij Mub’art recht tegenover het SMAK. Hier wordt er gewerkt met lokale en seizoens-gebonden gerechten en dit in de vorm van zowel een restaurant als brasserie keuken. Zo is er elke week wel een nieuw seizoensgebonden aanbod van de chefs.

Op de menukaart gaat onze favoriet naar de Vitello tonnato met een Gentse touche. Zo wordt het gerechtje geserveerd met microgroenten van de Gentse stadsboerderij Pacha Greens, lekker Gents dus! Verder vind je hier ook een assortiment van ambachtelijke kroketten, maatjes, rib-eye…

Pakhuis – Schuurkenstraat 4, Gent

In hartje Gent vind je vlakbij de Korenmarkt, verborgen in een klein steegje, restaurant het Pakhuis. Het Pakhuis is een restaurant dat werd omgebouwd tot een authentieke opslagplaats. Je waant je onmiddellijk in een unieke sfeer door de combinatie van industriële tinten met het warme interieur.

De menukaart bevat een heerlijke Frans-Belgische keuken. Zo vind je hier tal van streekproducten en wordt er samengewerkt met lokale boeren. De geitenkaas is zo handgeschept van verse rauwe melk! Tot slot kan je ook het hele jaar hier terecht voor oesters en zeevruchten. Een uitgebreide keuze aan Franse wijnen vind op de wijnkaart.

You might be interested in …

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *