fbpx

The Ghentist

GRATIS VERZENDING - BINNEN 1 à 2 werkDAGEN IN HUIS
Document
0

Document
0

Document
0

De 10 leukste restaurant tips in gent

De 10 leukste restaurant tips in gent

Zin in een avondje uit met vrienden op restaurant in Gent? Ben je op zoek naar een verborgen pareltje? Wij tonen je graag de weg naar onze 10 lokale en originele adresjes waar je ook onze Gentse gin The Ghentist kunt drinken!

Epiphany’s Kitchen 

Burgstraat 10, Gent – In Epiphany haar restaurant kan je terecht voor de full-vegetable ervaring. Groenten staan hier namelijk centraal, van het hoofdgerecht tot in de cocktails voor de apéro!

Op de menukaart zelf vind je pizza’s, pasta’s of het sterk aanbevolen degustatiemenu. Als tipje van de sluier vind je hier het huidige degustatiemenu terug:

  • The three musketeers
    • Drie groentendips geserveerd met yucca rozemarijnbrood:
      • Edamame erwten mosterdip
      • Wortel- sinaasdip met Afrikaanse kruiden
      • Rode bieten- hummusdip. 
  • Cheesus Crust
    • Huisbereide vegan glutenvrije kaaskroketten
  • Pasta of pizzaatje naar keuze (excl. opties)
borden
epi

Je m’en Fish

Koophandelsplein 32, Gent – Sinds enkele maanden is Gent weer een uniek stekje rijker! Drie vrienden uit het Gentse lanceerden hun eigen zaak met Franse invloeden in een Gents kader.

Kom genieten recht tegenover het oude Justitiepaleis bij één van de eerste Seafoodbars van Gent. Je vindt hier seafood met een creatieve touch in een “sharing-concept“.

Op het menu vind je een ruim scala aan seafood gerechten. Er wordt aanbevolen om zo’n 3 tal gerechtjes te nemen per persoon. Onze persoonlijke favorieten zijn: 

  • Gevulde avocado, crabcakes
  • Nacho’s met octopus
  • Tempura van nobashi garnalen. 
visschotel
tapas

De Blauwe Artisjok

Gaversesteenweg 182, Merelbeke – Een aantal kilometers buiten het centrum kan je heerlijk tafelen bij gastvrouw Nathalie en de chef Kurt. Hier vind je een fijne en hoogstaande Belgische keuken aangevuld met een warme gastvrijheid.

Op de menukaart vind je telkens een seizoensgebonden suggestiemenu, een marktmenu en een zakenmenu. De gerechten hebben een insteek vanuit de Franse keuken, maar zijn toch uniek door een eigen touch van de chef. Die maakt trouwens van elk gerecht een uniek en zinnenprikkelend kunstwerkje.

watermeloen

De Rave

 Schepenhuisstraat 2, Gent – Gezellig tafelen kan je hier in een huiselijke setting bij de Frans-Belgische keuken van restaurant De Rave. Het restaurant is gelegen in het centrum Gent in een klein gezellig zijstraatje. Op die manier kan je in het centrum toch rustig en huiselijk genieten.

Er wordt telkens gewerkt met een vast menu afwisselend per maand. Hierbij heb je de keuze om al dan niet een tussengerecht en/of de aangepaste wijnen te nemen.

Restaurant Cocotte 

Akkerhage 10, 9000 Gent – Restaurant Cocotte wordt gekenmerkt door pure cuisine, een uitgebalanceerde wijnkaart en een stijlvolle inrichting. Een plek waar je kunt genieten van unieke gerechten en Valk-Klassiekers die worden bereid door een ervaren keukenteam.

De keuken van Restaurant Cocotte wordt getypeerd door een mooie blend van Europees-Klassiek met Aziatische accenten. De signature dishes van Cocotte zijn de maïscake met gerookte oesterzwam en champignonemulsie en de Japanse pannekoek met gebakken foie gras.

Maar u kunt hier ook genieten van een varkenshaas met Belgische blackwell saus en seizoensgarnituren of een gebakken en gelakkeerde zalm. Nadien kan je nagenieten met een drankje in de skybar van het hotel die rechtstreeks te bereiken is vanuit het restaurant, een echte aanrader!

Gentse-stoverij

Noah

Handelsdokkaai 16/W, Gent – In de Oude dokken van Gent dobbert het schip van Ingrid & Sigrid. Ze bouwden hun eigen schip om tot een unieke setting, waar we culinair kunnen genieten van de Italiaanse keuken.

Bij Noah werken ze met Pop-up events, waarbij ze vanaf 28 juni starten met hun nieuw concept “Italian Autumn“. In oktober kan je hier genieten van de pure “Italiaanse keuken” met authentieke verse pasta’s van “Da Lory”.

eten-op-boot
heerlijk-tafelen-boot

Mub’art

Fernand Scribedreef 1,  Gent – Liefhebber van de Gentse-Belgische-Franse keuken? Dan reserveer je best snel een tafeltje bij Mub’art, recht tegenover het SMAK.

Hier wordt er gewerkt met lokale en seizoens-gebonden gerechten en dit in de vorm van zowel een restaurant als brasserie keuken. Zo is er elke week wel een nieuw seizoensgebonden aanbod van de chefs.

Onze favoriet op de menukkart? De Vitello tonnato met een Gentse touch. Zo wordt het gerechtje geserveerd met microgroenten van de Gentse stadsboerderij Pacha Greens, lekker Gents dus!

Ook op het menu:

  • Assortiment van ambachtelijke kroketten
  • Maatjes
  • Rib-eye…

Pakhuis 

Schuurkenstraat 4, Gent – In hartje Gent vind je vlakbij de Korenmarkt, verborgen in een klein steegje, restaurant het Pakhuis. Het Pakhuis is een restaurant dat werd omgebouwd tot een authentieke opslagplaats.

Je waant je onmiddellijk in een unieke sfeer door de combinatie van industriële tinten met het warme interieur. De menukaart bevat een heerlijke Frans-Belgische keuken.

Zo vind je hier tal van streekproducten en wordt er samengewerkt met lokale boeren. Zo is de geitenkaas er handgeschept van verse rauwe melk! Tot slot kan je ook het hele jaar hier terecht voor oesters en zeevruchten. De menukaart biedt tevens ook een uitgebreide keuze aan Franse wijnen.

You might be interested in …